Body Contouring

Body contouring omfatter en kombination af kirurgiske teknikker, der anvendes til at forme din krop mhp. at forbedre udseendet og fremtoningen af hele kroppen, definere og (gen)skabe kurver og proportioner. Formålet er at skabe en mere harmonisk og æstetisk kropsform, der ikke kan opnås ved træning og sund kost alene.

Hvad er bodycontouring?

Det er i princippet kombinationer af forskellige operationsprocedurer, som sammensættes individuelt for at konturere/forme bestemte områder af kroppen: Ud fra dine ønsker og kropsform sammensætter vi kombinationen af teknikker, der er den rigtige for dig.

Procedurerne kan f.eks omfatte fedtsugninger på krop, arme og ben, evt. kombineret med baldeforstørrelse (BBL), brystforstørrelse (BFO med eget fedtvæv eller implantater), brystreduktion, brystløft eller maveplastik. Body contouring kan være målrettet et bestemt område eller flere områder af kroppen mhp. bedre proportioner. 

Jeg bruger mange forskellige bodycontouring teknikker, og mit mål er at skabe resultater, der ser naturlige ud og hvor ar er minimale. Jeg laver bodycontouring som individuelt design.

Kandidater til en kombination af body contouring teknikker har ofte været igennem en eller flere af følgende: 

  • graviditeter
  • overgangsalder
  • større vægtøgning eller vægttab
  • mange vægtudsving over tid
  • er skabt med en kropsform, som de ikke føler er harmonisk

Hos kvinder vil vi gerne fremhæve taljen og en blød runding ved hoften, så silhuetten bliver en S-kurve.
Det kan f.eks. være vha. en 360-graders fedtsugning, hvor du får fjernet fedtvæv omkring mave-talje-lænd og fedtsugning af arme og/eller ben. Nogen vælger samtidig at få det fedtvæv, der fjernes ved taljen injiceret i balderegion mhp. et baldeløft eller baldeforstørrelse. Ofte injicerer jeg også fedtvæv på hoften (såkaldt anterior hipexpansion) for at øge tajle-hofte ratio og dermed fremhæve en blød S-kurve.  Det kan også være kombination af en liposuction og en brystforstørrelse med eget fedtvæv. Nogen ønsker en helt klassisk fedtsugning, eller det nyeste en high def liposuction med mere markering af muskulatur. 

Mange kvinder søger en bodycontouring efter overgangsalder, hvor mange ændrer kropsform – og på trods af en uændret, sund livsstil får mere fedt på mave og hofter og mister talje. Med body contouring er det muligt at ændre. 

Efter graviditet ønsker mange kvinder korrektion af et kejsersnitar og ”mavedellen”, der ikke går væk på trods af træning.  Der kan også være ønske om fjernelse af hudoverskud og skilte mavemuskler. Mange tror, at de så vil få et langt ar mellem hoftekarmene. Det er oftest ikke nødvendigt.  Ofte kan liposculpturing og fjernelse af hudoverskud vha minimaveplastik og miniar være løsningen. Mit mål er at ar ikke er synlige, når du 

Ved en forundersøgelse gennemgår vi dine ønsker og forventninger, og ud fra en klinisk undersøgelse og vurdering af din kropsform, får du en individuel vejledning dine behandlingsmuligheder og forventede resultater. 

Case 1: Mommy makeover

Før: Kvinde i 40’erne som ønsker mommy makeover m.h.p. korrektion af brystform og mave. Har adskilte mavemuskler efter graviditet. Har tidligere fået brystløft og implantater.

Efter: Bodycontouring med kombineret brystløft og maveplastik med sammensyning af bugvæg og liposuction.

Case 2: Maveplastik

Før: Kvinde i 30’erne som ønsker korrektion efter stort vægttab og graviditet.

Efter: Bodycontouring med kombineret 360-graders liposuction og maveplastik med sammensyning af bugvæg.

Case 3: Brazilian Butt Lift (BBL)

Før: Kvinde i 40’erne som efter graviditeter ønsker bodycontouring med opstramning af mavemuskler.

Efter: Bodycontouring med 360grader lipocontouring, sammensyning af muskulatur ved minimaveplastik og lille BBL.

Case 4: Liposuction

Før: Kvinde efter overgangsalder, som ønsker at få talje tilbage og reduktion af ridebukseområde.

Efter: 360 grader liposuction for at fremhæve talje og liposuction af yderlår. ​

Trine Foged Henriksen.