BBL
baldeforstørrelse
med eget fedt

​Baldeforstørrelse med eget fedt er hot topic i medierne. Instagirls poster ”belfies”. I Brazilien har der altid været mere fokus på bagdelen end på brysterne, og den trend har bredt sig også til Europa. Internationalt er der meget fokus på BBL. Der er meget stor efterspørgsel, og det er vigtigt at plastikkirurgen har stor viden og praktisk erfaring med lipoinjektion og BBL. BBL er en sikker behandling, når den udføres korrekt.

Brazilian butt lift (BBL) er en fedttransplantationsteknik, der bruges til at skabe en rundere og mere defineret form af balderne ved hjælp af dit eget fedtvæv.

Jeg foretager BBL som selvstændig teknik eller som led i bodycontouring med det formål at skabe en slankere og veldefineret talje, korrigere baldeform og skabe en mere harmonisk og feminin kropsform. Fedttransplantation (også kaldet lipofilling/lipoinjektion) giver mulighed for et naturlig udseende og individuelt designede resultater. Jeg bruger water-jet teknik mhp. bedst mulig overlevelse af fedtcellerne. Teknikken giver varige resultater.

BBL kan være relevant for dig, der ønsker:

  • rundere og fyldigere balder
  • baldeløft
  • body reshaping ved overgangsalder
  • body reshaping efter graviditet
  • bodycontouring mhp. harmonisk kropsform

Mange ser BBL og bodycontouring med eget fedtvæv som en win-win situation, fordi de kan komme af med fedtet de steder, hvor de har for meget f.eks. på mave, lænd og flanker og få fyldt ind de steder, hvor der mangler. Kropsforme er forskellige, og man kan gøre meget selv for at træne og tone baldemuskulaturen. Men hvis man ikke selv kan opnå en kropsform man ønsker vha. træning og sund kost, kan BBL evt. være relevant.

Teknikken:

Først foretages fedtsugning i områder, hvor der er overskud af fedtvæv, typisk på mave, lænd, flanker. Ofte foretager jeg 360 graders fedtsugning mhp. at konturere kroppen bedst muligt og skabe slankere talje. Jeg bruger water assisted liposuction, mhp. en skånsom fedtsugning, som sikrer bedst overlevelse af fedtcellerne. Derefter oprenses fedtvævet, og endelig injiceres fedtvævet i specifikke områder af balderegionen mhp. at give et baldeløft og skabe en rundere og mere defineret form af balderne. Fedtvævet injiceres kun i underhuden og ikke i muskler.

I nogle tilfælde er det også hensigtsmæssigt at injicere svt. afgrænsning mellem baldemuskulatur og hoften for at skabe en blød feminin kurve/konturere kroppen bedst muligt. Det er individuelt design.

OBS! Balderne er opbygget af de store og mindre ”glutealmuskler”.  Imellem hud og muskler er der et naturligt fedtlag. I og under musklerne er der vigtige blodkar og nerver. Tidligere injicerede man fedtvæv både i muskulaturen og i det naturlige fedtlag, men man tilråder nu KUN fedtinjektion lige under huden, i det naturligt fedtlag. Det kræver erfaring at udføre BBL, men til gengæld er det en behandling med stor patienttilfredshed.

Hvem er egnet til behandling?

Dem der er bedst egnet til BBL er kvinder og mænd, som har lidt ekstra kilo i forhold til idealvægt. Især hvis man har ekstra fedtvæv på mave og lænd, vil fedttransplantation kunne bidrage både til at fremhæve talje og løft/korrigere baldeform.

Ikke alle kvinder og mænd er egnede til indgrebet. For at vurdere om teknikken kan være relevant for dig, er det derfor vigtigt at få en individuel vurdering og grundig information.

Sikkerhed

Sikkerheden er væsentlig, når du får foretaget BBL. Når fedttransplantationen foretages korrekt, er det en sikker behandling med høj patienttilfredshed. Hvis man foretager for store fedtsugninger, eller hvis man injicerer forkert eller for dybt kan det medføre alvorlige komplikationer. I DK skal vi være speciallæger i plastikkirurgi samt godkendes af Sundhedsstyrelsen til at foretage kosmetisk behandling, herunder lipoinjektion. Derudover afhænger operationsresultaterne både af korrekt udvælgelse af patienter, hvor erfaren kirurgen er i lipoinjektion og BBL, og at patienten er orienteret og følger de anbefalinger, der er efter operation for at få bedst muligt resultat.

Operationen er ikke farligere end andre operationer, når den udføres korrekt. Jeg har arbejdet med lipoinjektion gennem mange år og været på masterclasses i BBL, hands-on sikkerhedskurser og studieophold mange forskellige steder i verden.

Værdier & æstetik

Mit valg til body contouring og baldeløft er smukke og harmoniske runde former, som passer kroppen. Udseendet skal ikke være overdimensioneret. Resultaterne af bodycontouring med baldeløft kan gøre en stor visuel forskel. Det handler ikke kun om størrelse men om form.

Efter, bag.

Læs mere om

Brazilian Butt Lift (BBL)

Før: Kvinde i 40’erne som efter graviditeter ønsker bodycontouring med opstramning af mavemuskler.

Efter: Bodycontouring med 360grader lipocontouring, sammensyning af muskulatur ved minimaveplastik og lille BBL.

Trine Foged Henriksen.